Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  1300 sätt att handla lokalt

  En av Sveriges mest framgångsrika detaljhandlare stod inför en utmanande förändring. De ville erövra näthandeln som komplement till sin butiksverksamhet.

  Kunden är marknadsledande inom sitt segment i Sverige med en lång tradition och erfarenhet av försäljning i butik. Givetvis sattes ambitionsnivån för den nya satsningen lika högt. År 2017 vill man vara Sverigeledande inom marknaden, även på nätet.

  En partner i förändringen

  Som partner i det omfattande och komplexa projektet valdes Acando

  För att lyckas med den högt uppsatta målbilden behövdes en stabil partner att förlita sig på. Som kunde bidra med expertis inom allt från detaljhandelsprocesser till digitala kanaler och IT. Som partner i det omfattande och komplexa projektet valdes Acando.

  Men hur skapar man en e-handelslösning som stödjer affärsmodellen med 1 300 butiker under samma tak? Det finns ingen standardlösning. För att realisera lösningen tog vi hjälp av en global partner som är specialiserad på att utveckla e-handelslösningar. Tillsammans byggde vi en struktur som möjliggjorde för varje fysisk butik att öppna en nätbutik med frihet att själva bestämma över sortiment, priser, leveransmodeller och marknadsföring.

  Vi hjälper retailföretag att förbli relevanta

  Den kritiska faktorn tid

  Som i alla stora projekt fanns också den kritiska faktorn tiden. Bolagets vd hade redan kommunicerat lanseringen externt och det fanns ett stort medialt intresse. Det var avgörande att leverera projektet i tid för att uppfylla marknadens och bolagets förväntningar, och samtidigt skapa branschens bästa sajt.

  Det vi på utsatt tid levererade var en unik och mycket komplex lösning. Varje nätbutik har ett eget sortiment och egen prissättning. Kampanjer kan hanteras såväl centralt som lokalt, vilket skapar en oerhörd mängd variationer. E-handelslösningen speglar affärsmodellen, optimerar användarupplevelsen och ger slutkunden maximal valfrihet.

  Hör gärna av dig!

  Vi är alltid intresserade av att höra mer om dina utmaningar.

  Anders Gunnarsson anders.gunnarsson@acando.com +46 (0)70-351 31 11

  Eller vill du bli kontaktad?