Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Fiskarhedenvillan

  VR-katalog för bättre kundupplevelse vid husköp.

  Fiskarhedenvillan säljer konsumentanpassade trähus till sina kunder. För att kunderna bättre ska kunna uppleva de olika standardmodellerna, har Fiskarhedenvillan valt att testa Virtual Reality som ny marknadsföringskanal.

  Fiskarhedenvillan är en hustillverkare som utvecklar och säljer personliga kvalitetshus. Företaget levererar ungefär 650 villor varje år och har en omsättning på cirka 670 miljoner kronor (2015). Med huvudkontoret i Borlänge och 35 mindre kontor, levererar Fiskarhedenvillan bostäder till hela Sverige.

  För att nå ut till sina potentiella kunder på ett nytt sätt, ville Fiskarhedenvillan utforska möjligheterna att använda sig av Virtual Reality i sin marknadsföring. Fiskarhedenvillan tog hjälp av Acando och innovationslabbet itch för att göra en förstudie. Förstudien ledde till en strategi samt en prototyp för hur Fiskarhedenvillan ska kunna bygga hela eller delar av produktkatalogen i VR. Prototypen bestod av ett förslag på en webbplats där kunden enkelt kan utforska Fiskarhedenvillans trähus på den plats där huset ska byggas. Eftersom lösningen är webbaserad kan slutanvändaren välja att dela sina upplevelser via sociala medier och därigenom öka räckvidden för Fiskarhedenvillan att nå ut till fler potentiella kunder. Dessutom tog Acando fram profilerade cardboards, som är speciella hållare för mobiltelefoner som möjliggör användningen av VR.

  VR-lösningen är skalbar, vilket ger möjlighet att antingen bygga alla modeller samtidigt eller att skala upp med fler modeller i takt med ökad efterfrågan. Lösningen är byggd med hjälp av spelmotorer som gör att upplevelsen i VR-glasögonen blir väldigt verklig och känslan för slutprodukten överensstämmer med hur ett riktigt hus ser ut. De högupplösta bilderna ger inte bara en realistisk bild av produkten – de möjliggör även stora kostnadsbesparingar, eftersom Fiskarhedenvillan slipper rendera bilder från olika vyer i ett hus. Lösningen kan relativt enkelt utvecklas än mer genom att koppla ihop den med andra leverantörers produkter. Kunderna skulle kunna se allt ifrån tapeter och färger, till golv och möbler i VR-modellerna. 

  Klicka på länken nedan för att få en försmak av VR-lösningen som togs fram. Huset "Pärlan" går att kika in i för en virtuell visning.

  Hör gärna av dig!

  Vi är alltid intresserade av att höra mer om dina utmaningar.

  Fredrik Hoel Site Manager, Borlänge fredrik.hoel@acando.com +46 (0)72-188 57 88

  Eller vill du bli kontaktad?