Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Maserfrakt

  Androidsystem för smidigare orderhantering inom transportbranschen.

  Transportförmedlingsföretaget Maserfrakt hanterar varje dag ett stort antal order ute hos sina kunder. Med hjälp av Acando har de fått ett nytt system för orderhantering på plats, som både skapar högre effektivitet och är lätt att använda.

  Maserfrakt är ett av Sveriges största maskin- och transportförmedlingsföretag med 276 delägare, 700 fordon och 600 maskiner. Kunderna är företag som har behov av maskintjänster och transporter, och finns framförallt i Dalarna, Gästrikland och angränsande län.

  När Maserfrakt tog kontakt med Acando ville de uppdatera sitt system för orderhantering eftersom det inte längre var möjligt att få tag på hårdvara till systemet. Man ville även öka antal elektroniska ordrar och minska den stora del av orderhanteringen som sker i manuella system. De krav som Maserfrakt hade på det nya systemet var att det skulle fungera i offline-läge eftersom det inte alltid finns täckning på de platser där transportförarna arbetar. För att förenkla för förarna som hanterar order var Masterfrakt även ute efter ett lättarbetat och självförklarande gränssnitt, som inte krävde någon manual för att förstå. De ville dessutom att lösningen skulle klara av att ordna kvittoutskrift på plats för att ge förarna möjligheten att lämna kvitto till kunden direkt efter att arbetet utförts.

  Efter att kravbilden fanns på plats drog Acando igång ett projekt med att flytta Maserfrakts tidigare system till en android-baserad lösning. Den nya lösningen finns nu i en surfplatta som varje förare har placerad i sin bil. Ditt kommer nya order och vid behov finns även möjligheten att mata in nya order manuellt. Applikationen har en push-funktion, vilket innebär att föraren får en notis vid ny order direkt i surfplattan. Applikationen har fordonsspecifik inloggning och offline-läget fungerar genom att uppgifter överförs när täckning finns och sparas i applikationen i annat fall.

  Hör gärna av dig!

  Vi är alltid intresserade av att höra mer om dina utmaningar.

  Fredrik Hoel Site Manager, Borlänge fredrik.hoel@acando.com +46 (0)72-188 57 88

  Eller vill du bli kontaktad?