Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Data Engineer med fascination för datadriven utveckling

  Göteborg

  Acando genomför idag radikala förändringsprojekt hos företag genom att nyttja teknik för bearbetning av stora komplexa datamängder i syfte att utveckla nya affärsmodeller. Vi pratar om datadriven utveckling och söker nu dig som fascineras av de nya teknikerna som gör detta möjligt 

  Triggar det dig att få använda den senaste Analytics-tekniken för att möjliggöra en agil och datadriven organisation? Vill du jobba med projekt där den senaste tekniken används för att tygla stora mängder data i varierande struktur, flöde och komplexitet. Vill du jobba i projekt tillsammans med erfarna kollegor inom analytics såväl som affärssystem, digitalisering, e-commerce och CRM? Då ska du söka jobbet som Data Engineer i vårt nya team, Data Advantage på Acando. 

  Rollen

  Som Data Engineer driver du utvecklingen av tekniska lösningar som gör stora mängder data redo för analys och sökningar. Du arbetar med såväl strömmande data ifrån IoT-baserade lösningar som ostrukturerad data i alla format. Oftast i väldigt stora mängder, men inte alltid. Vi använder vårt framgångsrika ramverk, Darwin, för automatiserad byggnation av datalager och datasjöar i molnet och kompletterar denna med den teknik som är tillämplig. Detta för att möjliggöra traditionell analys såväl som Machine Learning och andra mer avancerade tillämpningar. Vår primära partner är Microsoft, men även Qlik och Google spelar ofta också en viktig roll. 

  Din profil

  • Universitetsgrad i datavetenskap, systemutveckling eller motsvarande
  • Minst 2-3 års erfarenhet av liknande roll/arbete
  • Nyfiken, teknikorienterad och vetgirig som brinner för att göra data förståelig och användbar för analys och affärsutveckling
  • Erfarenhet av att utveckla datalager, datasjöar och liknande för stora mängder data i alla for-mer, samt djup kompetens inom SQL
  • Erfarenhet av moderna tekniker för hantering av data, såsom NoSql, sökteknik samt plattfor-mar för datasjöar såsom Apache Hadoop, Spark och Flink m.fl.
  • Erfarenhet av Microsofts teknikplattformar, inom Analytics (t.ex. Azure SQL/DW, Datalake, Machine Learning, Streaming Analytics m.m.) eller motsvarande plattformar baserade på Googles teknik eller motsvarande
  • Erfarenhet av att samla data ifrån sakernas internet (Internet of Things) värderas högt
  • Förståelse för något eller några programmeringsspråk t.ex. Java, Scala, Python, C #, etc.
  • Intresse för Machine Learning och erfarenhet av att tillämpa tekniken.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av någon av våra fokusbranscher: detaljhandel, tillverkning och/eller sjukvård
  • Erfarenhet av att samla data ifrån IOT-baserade lösningar värderas högt

   

  Vi erbjuder dig

  På Acando är våra medarbetare vår framgång, och vi strävar efter att vara den bästa arbetsgivaren inom konsultbranschen. Vi erbjuder personlig och yrkesmässig utveckling i form av Acando Academy, mentorskapsprogram och utbildningar inom ledarskap, konsultverktyg såväl som det senaste inom våra fokusområden.

  Vår företagskultur präglas av uppmuntran, samarbete och medmänsklighet. Det är högt i tak och finns alltid utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer. Vi tror på att mångfald gör oss mer effektiva och kreativa och arbetar aktivt med frågan, varje dag.

  På Acando blir du en del av en familjär och dynamisk atmosfär, och du får tillgång till ett unikt nätverk av erfarna kollegor - och naturligtvis spännande uppdrag och kunder. 

   

  Vill du veta mer? 

  Tveka inte att kontakta rekryterande chef, Fredrik Thomsen, på fredrik.thomsen@acando.com. Det går också bra att kontakta Imran Waheed på vår HR-avdelning: imran.waheed@acando.com alt 070-878 89 15.

   

  Varmt välkommen att ansöka via knappen nedan!

   

  *LI-MM1

  Ansök