Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Data Scientist

  Stockholm

  Blir du utmanad av komplex data?  Vill du vara med och rusta företag inför morgondagens förutsättningar? Vi innoverar, effektiviserar och mobiliserar organisationer till hållbar förändring.

  Rollen

  Vi söker nu Data Scientists till vårt satsningsområde Data Advantage. Som Data Scientist kommer du att bygga avancerade lösningar hos några av Sveriges största och mest spännande företag. Vi jobbar till största del med Microsofts teknologier och söker nu folk som vill hänga med i den snabba utveckling som för närvarande sker inom Advanced Analytics/Big Data. Dina initiativ, din samarbetsförmåga och ditt engagemang kommer att värdesättas högt och vi satsar mycket på att kompetensutveckla våra medarbetare. Analytics är ett fokusområde för oss på Acando och vi ser en stor efterfrågan på våra tjänster just nu. Våra kompetenser sträcker sig ifrån strategi och kravarbete till projektledning, arkitektur och utveckling. Vi har Guld- och Silver-partnerstatus i sju kategorier hos Microsoft och är en av 4 VIP-partners på BI.

  Din profil

  • Examen inom datavetenskap, statistik, teknisk fysik, matematik eller liknande
  • Minst 5 års erfarenhet av liknande roll
  • Erfarenhet inom Advanced Analytics och BI
  • Avancerade erfarenheter av R, Python, Microsoft AML eller liknande
  • Erfarenhet av att visualisera information i Power BI
  • Erfarenhet i att behandla stora mängder komplex data från olika källor (Big data, strömmande data)
  • Ha arbetat med SQL och gärna erfarenhet av Hadoop, Spark eller motsvarande i Azure
  • God kunskap inom affärsvärlden 
  • Erfarenhet av att utveckla supervised och unsupervised machine learning-modeller
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift

  Meriterande

  • Kunskap om artificiella neurala nätverk
  • Erfarenhet av bild- eller textigenkänning

  Vi erbjuder dig

  På Acando är våra medarbetare vår framgång och vi strävar efter att vara den bästa arbetsgivaren inom konsultbranschen. Vi erbjuder personlig och yrkesmässig utveckling i form av Acando Academy - mentorskapsprogram och utbildningar inom ledarskap, konsultverktyg så väl som det senaste inom våra fokusområden.

  Vår företagskultur präglas av uppmuntran, samarbete och medmänsklighet. Det är högt i tak och finns alltid utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer. Vi tror på att mångfald gör oss mer effektiva och kreativa och arbetar aktivt med frågan, varje dag.

  På Acando blir du en del av en familjär och dynamisk atmosfär och du får tillgång till ett unikt nätverk av erfarna kollegor - och naturligtvis spännande uppdrag och kunder.

  Vill du veta mer?

  Vill du veta mer om rollen eller Acando?

  Charlotta Medin, rekryterande chef

  Ida Sonesson, rekryterare

   #LI-IS1

  Ansök

  Träffa teamet

  Oskar Wilhelmsson

  Data scientist

  Vad är det bästa med att vara data scientist?
  Data Science ger mig möjlighet att göra något innovativt varje dag, som kanske ingen annan har gjort förut. Det finns inte många yrken som erbjuder det!

  Vad tycker du kännetecknar ett bra team?
  I ett bra team litar alla på varandra och ingen är rädd att ställa frågor eller att komma med nya idéer.

  Varför valde du Acando?
  Jag ville lära mig så mycket Data Science som möjligt, då föll det naturligt att jobba på ett konsultbolag eftersom vi får jobba i många olika branscher. Det som står ut med Acando är att vi erbjuder hela ekosystemet av datatjänster, vilket gör att vi får in fler spännande uppdrag.

  Charlotta Medin

  Business Team Manager

  Vad tycker du kännetecknar ett bra team? 
  Duktiga och ambitiösa medarbetare. Det är bra att ha en blandning av olika åldrar, kön och erfarenheter. Det är viktigt att uppmuntra till hjälpsamhet mellan medarbetarna.

  Vad är det bästa med Acando? 
  Alla duktiga och trevliga medarbetare. Det är en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö.

  Vad gör du på fritiden? 
  Jag får ny energi av att vara ute i naturen. Det blir mycket friluftsliv som långfärdsskridsko, kajak och vandringar. Jag gillar att laga mat. Sjunger i kör. Tycker också om att läsa böcker.