Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Livräddande Data Scientist

  Göteborg

  Acando genomför idag radikala förändringsprojekt hos företag genom att kombinera djup teknisk kompetens inom Analytics och Business Intelligence med förmåga att transformera organisationer till att leva med sin data och ständigt hitta nya affärer.  

  Vi utökar nu vårt analytics-gäng med ännu fler drivna Data Scientists som har erfarenhet av avancerad analys av komplexa datamängder. Triggar det dig att använda den senaste Analytics-tekniken för att bearbeta komplex data och driva disruptiva förädringar? Sök då jobbet som Data Scientist i vårt nya team, Data Advantage.  

   

  Rollen

  Vi söker dig med passion och eget driv, som vill vara med i vår satsning att göra data till en central strategisk tillgång i våra kunders affär och rädda liv! Läs om ett av våra spännande projekt här. I rollen som Data Scientist får du möjlighet att bygga avancerade analysmodeller och algoritmer för att skapa nya insikter, känna igen mönster och förutse beteenden som skapar mätbart affärsvärde för våra kunder. 

   

  Din profil

  Vi tror att du har en examen inom en statistisk disciplin, såsom datavetenskap, matematik, fysik eller annat tekniskt område. Du kan formulera statistiska modeller och omsätta dessa i lösningar baserade på t.ex. Microsoft Azure, R, Sparks eller liknande. Du kan kommunicera affärsnyttan med analyser och ett datadrivet angreppsätt samt på ett pedagogiskt sätt förklara hur olika modeller fungerar.  

  Vi tror att du matchar flera av nedanstående kvalifikationer: 

  • 2 + års erfarenhet inom data mining/avancerad analys/prediktiv analys.
  • Erfarenhet av statistik och statistisk programmering, inklusive multivariant analys, A / B-testning och statistisk analys i R, SAS, SPSS eller MATLAB.
  • Förståelse för och erfarenhet av att utveckla Machine Learning-modeller.
  • Erfarenhet av hypotesprövning och statistisk signifikans.
  • Erfarenhet av att ha tagit analysmodeller hela vägen från prototyputveckling till implementation i verksamhetsprocesser.
  • Förståelse för Map/Reduce, parallellisering och lambda-uttryck.
  • Erfarenhet av Data Warehousing samt goda SQL-kunskaper.
  • Erfarenhet av att analysera stora ostrukturerade och strukturerade datamängder.
  • Förståelse för NoSQL-databaser.
  • Förståelse för något programmeringsspråk t.ex. Java, Scala, Python, C #, etc.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av någon av våra fokusbranscher: detaljhandel, tillverkning och/eller sjukvård.
  • Erfarenhet av att samla data ifrån IOT-baserade lösningar värderas högt. 

   

  Vi erbjuder dig

  På Acando är våra medarbetare vår framgång, och vi strävar efter att vara den bästa arbetsgivaren inom konsultbranschen. Vi erbjuder personlig och yrkesmässig utveckling i form av Acando Academy, mentorskapsprogram och utbildningar inom ledarskap, konsultverktyg såväl som det senaste inom våra fokusområden.

  Vår företagskultur präglas av uppmuntran, samarbete och medmänsklighet. Det är högt i tak och finns alltid utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer. Vi tror på att mångfald gör oss mer effektiva och kreativa och arbetar aktivt med frågan, varje dag.

  På Acando blir du en del av en familjär och dynamisk atmosfär, och du får tillgång till ett unikt nätverk av erfarna kollegor - och naturligtvis spännande uppdrag och kunder.

   

  Vill du veta mer?

  Tveka inte att kontakta rekryterande chef, Alexander Mafi, på alexander.mafi@acando.com. Det går också bra att kontakta Imran Waheed på vår HR-avdelning: imran.waheed@acando.com alt 070-878 89 15.

   

   

  Varmt välkommen att ansöka via knappen nedan!

   

   

  *LI-MM1

  Ansök