Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Acando digitaliserar Örebro kommun med hjälp av robotisering

  Genom vunnet ramavtal med Örebro kommun ska Acando automatisera kommunens processer med hjälp av RPA (Robotic Process Automation). Automatiseringen är en del av kommunens digitaliseringsresa i syfte att skapa en enklare vardag för medborgare och näringslivet.

  Örebro kommun vill bli bättre på att ta vara på digitaliseringens möjligheter. Man vill bli effektivare och smartare i sina verksamheter och frigöra resurser som ger mer åt kommunens invånare.

  Acandos roll i digitaliseringsresan är att automatisera processer med hjälp av robotar som automatiskt utför enkla eller repetitiva administrativa arbetsuppgifter. Resultatet blir en ökad effektivitet och kvalitet till en bråkdel av kostnaden mot att utföra samma jobb manuellt. Automatiseringen frigör tid till kommunen att ägna på att möta kunden i medborgaren, företagen eller den egna förvaltningen och medarbetarna.

  - Att få utveckla arbetsplatser och ge människan möjligheten att fokusera på värdeskapande handlingar med stöd av modern teknik är kärnan i vår strategi. Acando har sedan 2017 levererat digitala medarbetare genom RPA-teknik där vi får utnyttja både vår digitala kompetens och förmåga att leda komplex verksamhetsutveckling. Vi ser fram emot att få arbeta med Örebro kommun och möjligheten vi nu har att accelerera digitaliseringen i en viktig del av Mellansverige, säger Tobias Nilsson, Head of Advisory & Transformation på Acando i region Mid.

  Vill du veta mer?

  Kontakta Anna Ohlsson anna.ohlsson@acando.com +46 (0)70-413 41 79