Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Acando minskar matsvinn med avancerad dataanalys

  Är det möjligt att minska svinn med avancerad dataanalys? Acando driver just nu ett projekt tillsammans med en svensk matleverantör för att svara på just den frågan. Samtidigt undersöks andra sätt att använda bolagets kunddata till differentierande erbjudanden som kan bidra till att säkerställa bolagets fortsatta relevans på marknaden.

  För att försöka minska på svinnet har Acando skapat och levererat en molnbaserad Advanced Analytics-modell (Azure) presenterad med verktyget Power BI. Med hjälp av modellen kan man ranka alla konsumenter efter sannolikheten att de handlar en viss produkt under en viss dag baserat på data från ERP-system och Google Analytics.

  - Den modell som vi har tagit fram hjälper matleverantören att förutspå vad kunderna ska köpa. Utifrån informationen kan leverantören reglera sitt lager och i förlängningen minska matsvinnet, säger Rikard Granqvist, kundansvarig för Menigo.

   Acando tittar också på möjligheten att utveckla andra lösningar baserade på kunddata som kan differentiera bolagets kunderbjudande. Ett exempel är digitala tjänster som kan hjälpa leverantörens kunder att öka försäljningen under lunchtimmarna.

  Vill du veta mer?

  Kontakta Anna Ohlsson anna.ohlsson@acando.com +46 (0)70-413 41 79