Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Acando Norge förvärvar Inventas

  Acando Norge har förvärvat samtliga aktier i design- och produktutvecklingsbolaget Inventas AS.

  Inventas AS (www.inventas.no) är ett konsultbolag som erbjuder designtjänster inom innovation, produktdesign, servicedesign, produktutveckling, simulering och produktion. Företaget grundades 1997 med utgångspunkt i NTNU i Trondheim.

  Verksamheten har sedan starten vuxit organiskt från fem till över 60 medarbetare. Inventas består av designers och produktutvecklare med bakgrund inom både industridesign och ingenjörsvetenskap. Företaget har sex regionkontor; i Trondheim, Molde, Bergen, Stavanger, Kristiansand och Oslo.


  Skapar en bred och unik innovations- och designmiljö på den norska marknaden

  - Inventas passar mycket bra in i Acandos strategi ”Technology driven – Behavior centric”. Acando drivs av hur tekniken kan förändra samhället och sättet vi lever på, men det är användarens förmåga och önskan att använda tekniken som skapar verkligt värde. Med våra senaste förvärv bemästrar vi nu hela spektret – från prisbelönt industridesign till programmering och avancerad analys. Det ger oss en unik position i den kommande digitaliseringen av industrin och Internet of Things, säger Sven Ivar Mørch, vd, Acando Norge.

  - Allt fler fysiska föremål kopplas till internet, de kommunicerar med varandra och bearbetar tillgänglig information. Inventas är bäst på design av fysiska produkter och inbyggd elektronik. Vi ville hitta en partner med djup kompetens inom datahantering med molnbaserade lösningar, AI och användargränssnitt, då våra kunder efterfrågar integrerade system som nyttjar digitala lösningar längs alla nivåer. Vi har hittat en perfekt match i Acando. De har expertis inom allt ifrån chip-programmering till utveckling av affärssystem. Nu har vi ett komplett erbjudande, säger Einar Kolderup Selvig, grundare av Inventas.

  Tidigare i år har Acando förvärvat Agree2 och September BI. Genom förvärv och stark organisk tillväxt har Acando nu 420 anställda i Norge.

  Vill du veta mer?

  Kontakta Anna Ohlsson, Head of Marketing & Communications anna.ohlsson@acando.com +46 (0)70-413 41 79