Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Acando och itch lägger grunden för moderna kundupplevelser hos MQ

  MQ har inlett ett initiativ för att kunna erbjuda sina kunder marknadens modernaste modeerbjudande, och som en del av detta har Acando och itch fått uppdraget att i ett första skede implementera en ny e-handelslösning. Sömlösa och engagerande kundupplevelser i butik och online, med enklare köp, returer och förbättrad service är målsättningen, och projektet är en viktig grundsten i MQ:s digitala transformation med ambitionen att bidra till en ledande position inom modesegmentet.

  Den nya e-handelslösningen baseras på EPI Digital Experience Cloud och InRiver. Den möjliggör en bättre presentation av egna och externa varumärken som gör det enklare för kunden att hitta och köpa produkter, och ger MQ viktiga byggstenar för att kunna fortsätta att förfina kundbemötandet i alla kanaler genom exempelvis skräddarsydda rekommendationer och personlig information.

  E-handeln kommer att bli en integrerad del i MQ:s butikskoncept där man redan installerat så kallade ”endless stores” i utvalda butiker – exponering av alla produkter på storskärmar. Kunderna erbjuds även personlig shopping tillsammans med butikspersonal. Att arbeta med hela kundupplevelsen, och fokusera på personlig service och smarta digitala lösningar är en resa som bara har börjat, och den nya e-handelslösningen är en förutsättning för MQ:s fortsatta transformation och tillväxt.

  – Retailbranschen och inte minst modeföretagen möter helt nya krav från sina kunder. Att gå ifrån att vara en ren butiksorganisation till att integrera e-handel i affärsmodellen är avgörande för att förbli relevant. Vi är glada och stolta att få genomföra ett projekt som kräver både spetskompetens inom e-handel och förmågan att skapa de omnikanalsupplevelser som MQ:s kunder efterfrågar, säger Magnus Carlsson, Chief Innovation Officer på Acando.

  – Att ge våra kunder en personlig, inspirerande och samtidigt smidig köpupplevelse är centralt för allt vi gör, och att nu implementera en modern e-handel skapar helt nya förutsättningar att uppnå det. Det är dessutom viktigt att vi skapar en stor flexibilitet för att kunna addera ytterligare tjänster och funktioner löpande, allt för att möta våra kunders behov och önskemål över tid, säger Ingvar Larsson, VD på MQ.

  Vill du veta mer?

  Kontakta Anna Ohlsson, Head of Marketing & Communications anna.ohlsson@acando.com +46 (0)70-413 41 79