Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Engagera era medlemmar med rätt medlemssystem

  Tillhör du en medlemsorganisation såsom ett politiskt parti, en fackförening, eller givarorganisation? Eller kanske en högskola eller idrottsorganisation? Ta en titt på Acandos medlemssystem, ett crm-system med all den funktionalitet som krävs - för att engagera dina medlemmar och öka din medlemsvärvning.

  Ideella föreningar, medlemsorganisationer och idébundna verksamheter är viktiga för Sverige. Med stort engagemang förbättrar ni vårt samhälle, skapar gemenskap och förändrar världen vi lever i. Det krävs dock ett aktivt och kontinuerligt arbete för att skapa och bibehålla engagemanget bland medlemmar och vi vet att många av er har utmaningar med resursfördelningen. Hur stor del av de donerade pengarna får egentligen gå till marknadsföring och intern administration? 

  Vi har genom åren träffat och hjälpt många medlemsorganisationer. Vi har sett att många arbetar i äldre, inte sällan egenbyggda medlemssystem som är ineffektiva, dyra att vidareutveckla och förvalta. Det är därför vi utvecklar medlemssystem skräddarsydda för just medlemsorganisationers behov. Med vår lösning kan ni både öka medlemsengagemanget och sänka kostnaderna.

  Medlemssystem som hjälper dig att förbättra relationen med dina medlemmar

   
  Möt förväntningarna hos dina medlemmar

  Acandos medlemssystem är baserat på Microsoft Dynamics 365, ett CRM-system anpassat för medlemsorganisationer såsom politiska partier, fackföreningar, givarorganisationer, högskolor och idrottsorganisationer.

  Det är ett medlemssystem där ni enklare kan administrera kunduppgifter, hantera donationer och löner samt skapa personanpassad marknadsföring genom datainsamling och Marketing Automation.

  Med ett crm-system för medlemshantering samlas alla medlemsuppgifter digitalt på ett ställe. Och med hjälp av Marketing Automation ser vi till att ni kan följa medlemmarna och erbjuda en personifierad interaktion med information snarare än traditionell reklam. Det gör det enklare att ta hand om befintliga medlemmar och öka medlemsvärvningen.

  Baserat på Dynamics 365 utvecklar Acando medlemssystem med full funktionalitet:

  # Håll koll på dina medlemmar

  Acandos medlemssystem ger dig överskådliga data över alla medlemmar, i form av personuppgifter, typ av medlemskap, och status. Här får du även överblick över vilka som ansökt om medlemskap, och anledningen till varför en medlem avslutat det.

  # Minska organisatoriskt krångel

  I medlemssystemet får du tydlighet i medlemmarnas tillhörighet till en viss nivå i organisationen. Det gör att du till exempel kan se antalet betalda medlemskap som tillhör en vald organisationsnivå.

  # Enklare hantering av utbildningar

  Hantera enkelt alla utbildningar ni erbjuder. Med funktionen för utbildningar samlas all information kring kurstillfällen och deltagare, kursplatser, typ av utbildning, och status i anmälningsprocessen. Med ett crm-system för minskad administration kan ni istället fokusera på innehållet i era utbildningar.

  # Medlemsportal

  Låt medlemmarna göra jobbet. Med medlemsportalen i Dynamics 365 kan dina medlemmar själva logga in för att se och ändra sina uppgifter. Samtidigt som det förbättrar servicen för era medlemmar sparar det administrativ tid för er.

  # Effektiviserad reskontrahantering

  I funktionen för reskontra finns stöd för att hantera medlemmarnas betalningar och aviseringar. I reskontrahanteringen finns fakturor, betalstatus, avier och påminnelser. Samt medlemsavgifter, administrativa kostnader, makuleringar och avvikelser.

  # Vässa din medlemsvärvning

  Fler medlemmar ger ökade intäkter men att värva nya medlemmar är inte helt enkelt. Acandos crm-system hjälper dig att planera, genomföra och följa upp dina marknadsföringsaktiviteter. Förbättra kommunikationen med befintliga, och potentiellt nya medlemmar - och schemalägg kampanjer på ett enkelt sätt med hjälp av marketing automation.

  Medlemssystem

  # Hantera förtroendevaldas uppdrag

  De flesta medlemsorganisationer har förtroendevalda eller personer som är extra engagerade. Det ställer krav på ett crm-system som ger dig data över parallella uppdrag. Med Dynamics 365 får du ett medlemssystem som tydligt visar vilka roller som är tilldelade och under vilken tid.

  # Glöm inte eldsjälarna

  Med funktionen för månadsgivare får du överblick över dina eldsjälar - och all den information om gåvor som givare donerar. Här finner du autogiron, separata inbetalningar och den totala summan.

  Ett medlemssystem löser inte alla utmaningar

  Projekt- och förändringsledning

  Vi vet att det inte är enbart ett CRM-system och medlemssystem i sig som löser verksamhetsproblem. Snarare är det kombinationen av ett modernt medlemssystem, ledarskap och beteendeförändringar i den egna organisationen som är avgörande. Med våra erfarna konsulter och projektledare kan vi ge dig verktyg, för att driva förändring och förverkliga dina långsiktiga strategier. 

  Digital kommunikation

  Att både ha en genomtänkt strategi och taktisk plan för kommunikation är avgörande för att lyckas skapa engagemang. Acando kan hjälpa er att formulera en strategi med era medlemmars behov i fokus och att sätta upp fungerande processer. Utöver det har vi kreatörer som kan hjälpa er att formulera budskap och producera det material ni behöver.

  Läs mer om hur vi hjälper våra kunder

  • Medlemshantering hos ett av Sveriges största politiska partier

   Ett av Sveriges största politiska partier var i behov av ett nytt system för att effektivt hantera medlemmar och deras uppdrag. Nuvarande system var föråldrat och byggt från grunden av leverantören vilket skapade ett tungrott och dyrt system för vidareutveckling. Kunden valde därför att titta på lösningar som kunde stötta deras behov, komma med nya idéer och där partiet också kunde beställa funktionalitet som de inte kunde vara utan.

   Acando levererade och förvaltar idag kundens medlemssystem (baserat på Microsoft CRM 2016) inklusive följande funktionalitet:
   Medlemshantering
   Avgiftshantering
   Förtroendeuppdrag
   Kurshantering
   Medlemsportal
   Medlemsvärvning
   Mailhantering
   Föreningshantering
   Rollhantering

  Mattias Paulsson Stockholm mattias.paulsson@acando.com +46 (0)70-240 73 92
  Insikt Från lösa lappar till ordning och reda

  Ladda ner vår guide där vi tittar på fem områden som varje medlemsorganisation bör ha koll på för att kunna erbjuda sina medlemmar en bra upplevelse och ett mervärde av sitt medlemskap.

  Insikt Fem steg till Business Intelligence för medlemsorganisationer

  Visualisera din data och lär känna dina medlemmar på djupet. I den här guiden tittar vi närmare på möjligheterna med att använda BI för att djupdyka i den data som finns i de flesta medlemsorganisationer och att omvandla svåröverskådlig data till värdefulla insikter om medlemmarnas önskemål, behov och beteenden.

  Insikt Så lyckas du med Content Marketing i din medlemsorganisation

  En guide som steg för steg visar dig hur du planerar och skapar innehåll som engagerar dina medlemmar.

  Låt oss visa dig hur det fungerar.

  Boka en demo och låt oss visa dig hur du effektiviserar din medlemshantering och förbättrar din digitala marknadsföring.

  Mattias Paulsson Stockholm mattias.paulsson@acando.com +46 (0)70-240 73 92

  Boka en demo här: