Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Change Management

  Förändringsledning är nyckeln till framgångsrik förändring

  Av alla förändringsinitiativ som genomförs misslyckas närmare 70% och huvudorsaken till att projekt inte når förväntad framgång är nästa alltid relaterad till den mänskliga delen av en förändring. Förändringledning är således en nödvändighet för att uppnå önskat resultat. På Acando vet vi att ett systematiskt angreppssätt för att stödja individer i organisationen att ta sig från nuläget till framtida läge är ett måste för att lyckas.

  Se förändringen i tre faser

  För att nå den fulla potentialen av den digitala arbetsplatsen krävs det, förutom tekniska möjligheter, även att vi börjar agera på ett annat sätt.

  För att lyckas med förändringsarbetet gäller det att förstå förändringen

  På Acando arbetar vi med förändring i tre faser; förbereda förändring, hantera förändring och stärka förändring. Vi lägger fokus på att skapa medvetenhet och på att förstå den önskade förändringen. Organisationer behöver kunna bygga förtroende hos sina medarbetare, för de tekniska systemen och för informationen som delas. Det är också viktigt att medarbetare får känna sig delaktiga och blir uppmuntrade. När detta är en naturlig del av verksamheten kommer önskade beteenden som en följd där medarbetare delar med sig av relevant information, är transparenta mot sina kollegor och samarbetar på ett effektivt sätt.


  Daniel Karlsson Stockholm daniel.karlsson@acando.com +46 (0)70-634 31 10
  ChangePodden

  Genom ChangePodden vill Denise Fuglesang och Kent Lidbom få fler att fundera på frågor kring förändring och hur man hanterar den. Tillsammans med gäster diskuterar de bland annat vilken roll ledaren har under en transformation och hur man hanterar en förändringsresa i en global organisation.