Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Öka lönsamheten i din serviceaffär och effektivisera din försörjningskedja med Dynamics 365 for Manufacturing

  Några av våra största kunder är inom den produkttillverkande industrin Varje dag arbetar 380 konsulter med att hjälpa våra kunder med deras utmaningar

  Produkttillverkande företag behöver kunna jonglera alltifrån långa säljcykler, komplexa kostnadsstrukturer och försörjningskedjor - till stigande kostnader för material och transporter. Samtidigt står branschen inför ett paradigmskifte. Idag, med en marknad full av funktionsmättade produkter och kostnader som knappast kan pressas ner ytterligare, övergår branschen till ett mer kundorienterat synsätt för att lyckas differentiera sig på marknaden.

  Dynamics 365 for Manufacturing är utvecklat med förmågor som hjälper dig att möta dessa branschspecifika behov genom att tillhandahålla den allra senaste tekniken och funktionaliteten. Affärssystemet hjälper dig att gå ifrån att vara reaktiv till proaktiv när det gäller förmågan att kalkylera, leda, planera och fördela arbetet mellan olika serviceprojekt. Samtidigt får du ett effektivt systemstöd för att överblicka helheten i din försörjningskedja, få en bättre volymförståelse, och göra en effektiv prognostisering. Det gör att du förbättrar dina kundrelationer, och kan bedömma hur lönsamma dina projekt faktiskt är. Inte minst kan du enklare kostnadseffektivisera de processer som styr logistik och försörjning. 

  Fördelarna med Dynamics 365 for Manufacturing är att du:

  Funktionalitet i Dynamics 365 for Manufacturing:

  Ikon som visar en del i en fabrik

  Product Lifecycle Support

  Hantera den fullständiga livscykeln för en produkt, från dess idé via design, tillverkning och support samt återvinning. Dynamics 365 for Manufacturing samlar data på en gemensam digital arbetsplats i molnet vilket ger er full insyn i hela företagets projekt- och arbetsprocesser. Till exempel får du överblick över vilka som arbetar med prototyper, produktion och vilka som säljer produkter och reservdelar.

  Integration med CAD och PLM/PDM

  Automatisera hanteringen av dokument som rör design och konstruktion genom att integrera Dynamics 365 med dina nuvarande CAD och PDM-system. Vi erbjuder komplett integration med PLM-applikationer tack vare våra samarbetspartners, vilket inkluderar PTC Softwares programvara Windchill 10.0 och Siemens Softwares Teamcenter 8.3.

  Produkthantering

  Hantera olika versioner av dina produkter och gör enkelt ändringar i produktinformationen genom att implementera ECR- och ECO-hantering. Designa och optimera dina arbetsflöden och sätt upp flexibla affärsregler för din organisation. Genom att synkronisera logistiken med tillverkningen får du kontroll över hur produktförändringarna påverkar dina försörjningskedjor.

  Funktion för kostnadsberäkningar

  Gör snabba och korrekta kostnadsberäkningar i avtal, offerter och anbud genom att få tillgång till en rad olika mallar.

  Sälj- och produkthantering

  Implementera modulär tillverkning med en inbyggd produkt- och försäljningskonfigurator. Sammanställ dina produkter via webbläsare med hjälp av grafiska verktyg och flexibla regler.

  Projekthantering

  Hantera varje steg i arbetet som du och din kund har kommit överens om genom projekthantering som är anpassat just för tillverkande företag. Affärssystemet gör att du får full insyn i hela processen från planering och kostnader till hur arbetet kontinuerligt fortlöper. 

  Bild på en fabrik

  Projektplanering - från idé till färdig produkt

  Hantera varje steg i din planering i försörjningskedjan. Till exempel får du överblick över:

  Produktkontroll

  Se till att du har rätt data färdigställd innan releasen av din produkt genom att automatiskt säkerställa att produkten till exempel inte har fel pris eller om det fattas en etikett. All den information som är viktig att säkerställa innan produkten tas till marknaden och blir synlig för kunden.

  After Sales Service

  Gå ifrån att vara reaktiv till proaktiv när det gäller underhållning av dina produkter. Affärsystemet ger dig verktyg för att överblicka hela företagets samlade produktdata och hjälper dig att förutspå hur dina uppdrag kommer att fortlöpa. I Dynamics 365 for Manufacturing finns tillgång till all produktinformation såsom garantier, servicekontrakt, returer, och servicesamtal.

  Förvalta och hantera dina anläggningstillgångar

  Bevaka effektivt och underhåll all den utrustning och de verktyg som finns på verkstadsgolvet. Få ett sammanhållet och strukturerat arbetssätt när det gäller förvaltning av dina anläggningstillgångar, till exempel för drift och underhåll.

  IoT och sensorstyrd teknik

  Koppla ihop ditt affärssystem med IoT och sensorstyrd teknik. Med hjälp av sensorer för att samla in mätvärden från exempelvis maskiner, kan du kombinera den data som kommer från sensorerna, tillsammans med felanmälningar och servicehistorik och på så sätt förutse risken för ett haveri och när underhåll behöver göras. Med Dynamics 365 for Manufacturing får du automatiskt en order från servicestället när det är dags för service av en maskin. 

  Mattias Paulsson Stockholm mattias.paulsson@acando.com +46 (0)70-240 73 92
  Insikt 5 tecken på att du behöver lageroptimering

  Oavsett om du har för hög lagerfyllnadsgrad, stort bundet kapital eller fel omsättningshastighet kan du snabbt få effekt på företagets resultat genom att optimera ditt lager. Men hur vet du när det är dags? I den här artikeln berättar vi om fem generella tecken som du bör reagera på.

  Insikt 3D-utskrift – en hype eller revolution?

  Hypen kring 3D-utskrifter har klingat av sedan den kommersiella skrivaren gjorde intåg på marknaden under 2011. Men det är en teknologi som har potential att revolutionera flera olika branscher om bara några år. I den här artikeln går vi in i detalj på hur Additive Manufacturing (AM) fungerar i praktiken, vilka användningsområden och vilken potential tekniken har i dagens samhälle samt vilka begränsningar och utmaningar det finns med 3D-utskrifter.

  Hör gärna av dig!

  Vi är alltid intresserade av att höra mer om dina utmaningar.

  Mattias Paulsson Stockholm mattias.paulsson@acando.com +46 (0)70-240 73 92

  Eller vill du bli kontaktad?