Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Dynamics 365 - förbättra kundupplevelsen med rätt affärssystem

  En bransch i förändring kräver nya lösningar. Dynamics 365 för retail är ett affärssystem som hjälper dig att skapa sömlösa shoppingupplevelser. Var kunden än befinner sig.

  Kunderna förväntar sig en sömlös köpupplevelse oavsett om den sker i butik eller digitalt

  Detaljhandeln är en bransch i snabb förändring. Kunderna förväntar sig en sömlös shoppingupplevelse oavsett om den sker i butik eller digitalt. De använder sig av flera kanaler i köpresan och förväntar sig nya innovativa sätt att handla. Samtidigt är de mer pålästa än någonsin och förväntar sig personlig service. Faktum är att kundupplevelsen inom kort, kommer gå om pris och produkt när det gäller vad man ska satsa på för att differentiera sig på marknaden.

  Dynamics 365 är ett affärssystem som tar hänsyn till hela kundresan, och hjälper dig att hantera flera interaktionspunkter med din kund. Det gör att du får ett affärssystem som på ett effektivt sätt kan bidra till ökad försäljning via företagets samtliga kanaler, såsom butik, e-handel och kundtjänst. 

  Har du påbörjat din digitala transformation men har svårt att komma vidare på grund av ett affärssystem med uppenbara brister kring integration? Vill du vara relevant och få ett systemstöd för omni channel och kunna erbjuda Click and Collect (köp online hämta i butik) eller administration av kampanjer via ett gemensamt gränssnitt? 

  Dynamics 365 för retail är ett affärssystem byggt med just detta i åtanke, att tillhandahålla ett systemstöd för att hantera all master data samt all logik på ett och samma ställe, för att driva din försäljning via obegränsat antal kanaler. Utöver standardintegrationer mot ett antal marknadsledande system för e-handel finns även färdiga integrationskomponenter för att snabbt koppla ihop dina befintliga kanaler med affärssystemet Dynamics 365.

  Kom igång på mindre än sex månader - med Fast Retail

  En snabb Go-to-Market är avgörande

  Affärssystem

  Datadrivna affärsprocesser och möjligheten att snabbt gå till marknaden med sina produkter är avgörande. Därför är vi måna om att du ska kunna komma igång snabbt. På mindre än sex månader kan vi förse dig med ett affärssystem med stöd för omni channel, finance and operations och analytics. Vi kallar det Fast Retail.

  Det gör att du får ett molnbaserat affärssystem som redan är anpassat för retail och där du kan börja i liten skala och efterhand expandera utifrån behov för att även täcka områden såsom CRM, lager, logistik och inköp. 

  Funktionalitet i Dynamics 365 för retail

   

  Dynamics 365 retail

  Här är delar av den funktionalitet du hittar i affärssystemet:

  Omni Channel

  Skapa och hantera ett obegränsat antal säljkanaler via ett och samma gränssnitt. Styr logik som prissättning, sortiment och kampanjer per kanal.

  Store Operations

  Erbjud försäljning i butik via kassa, med applikationen Dynamics Modern POS och Cloud POS som inkluderar standardintegrationer mot Dynamics 365.

  Merchandizing

  Hantera produkter, kataloger, sortiment och prissättning.

  Order management

  Hantering av ordrar med stöd för olika leveransscenarior såsom köp i butik med leverans hem till dörren eller köp online med upphämtning i butik.

  Workforce Management

  Hantera din butikspersonal samt schemalägg när de förväntas arbeta.

  Clienteling

  Hantera och skapa kunder via flera kanaler.

  Mobile Apps

  Promotions

  Hantera kampanjer över samtliga kanaler.

  Centralized Management

  Central hantering av dina fysiska och digitala kanaler.

  Mobile apps

  Tillgång till mobila appar för butiksförsäljning, lagerhantering och analytics.

  Store inventory

  Stöd för förmågor i lager såsom inleverans i butik, inventering och plock.

  Call center

  Separat kundtjänstmodul som erbjuder en ”360”- vy av dina kunder.

  Branschens vassaste digitala lösningar för e-handel

  Dynamics 365 + Episerver Digital Experience Cloud 

  Acandos samarbetar med Episerver vilket gör att vi kan erbjuda en av branschens vassaste digitala lösningar för e-handel. Det gör att du kan hantera ett stort urval av tilläggstjänster, personalisering, kampanjhantering och artificiell intelligens för att driva trafik och konvertering via din e-handel. 

  Kundcase

  • Personifierade köpupplevelser och stärkt marknadsposition för ett svenskt modeföretag

   Kunden hade ett utdaterat affärssystem med begränsad support, och svårigheter att anpassa det till verksamhetens nya krav. Tillsammans med kunden byggde vi ett molnbaserat affärssystem baserat på Dynamics 365 for Finance and Operations samt AX is Fashion, en skräddarsydd lösning för fashion retail. Baserat på beprövade principer samt ett genomgående nyttjande av standardkomponenter implementerade vi en digital marknadsplats anpassad för B2B och B2C.

   Affärssystemet har genererat en totalt minskad ägandekostnad tack vare en fullt hanterbar SaaS-lösning, ökad effektivitet och en förbättrad kundservice. Projektet genomfördes inom ramen för en MVP för att i ett första steg stärka kundens position på marknaden, och gör det möjligt att på sikt addera funktionalitet i takt med att verksamheten utvecklas. Affärssystemet har bidragit till mer personifierade köpupplevelser, och innehåller de digitala lösningar som idag krävs för att få nöjda kunder.

  Mattias Paulsson Stockholm mattias.paulsson@acando.com +46 (0)70-240 73 92
  Film Deltaco - affärssystem för en kostnadseffektivare e-handel

  Deltaco har bland annat avsevärt förkortat tiden det tar från att de får en kundorder via webben tills lagret har påbörjat plocket. Tillsammans med Acando byggde de en integrerad e-handelslösning baserat på Dynamics 365.

  Tema Smart Retail

  Att göra det man alltid gjort, räcker inte längre. Dina kunder vill checka ut inne i butiken och prova på nätet. De vill slippa oväsentliga erbjudanden, och de vill att leveranser ska vara flexibla och returer enkla. Hur gör du för att förbli relevant?

  Hör gärna av dig!

  Vi är alltid intresserade av att höra mer om dina utmaningar.

  Mattias Paulsson Stockholm mattias.paulsson@acando.com +46 (0)70-240 73 92

  Eller vill du bli kontaktad?