Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Tema

  CFO Insights

  CFO Insights

  Lönsamhet, riskminimering, kostnadsreducering och avtalshantering. Listan kan göras lång över CFO:ns ansvarsområden, och det gäller att alltid ligga steget före för att hänga med i tiden av digitalisering. Vi guidar dig i balansen mellan strategisk innovation och stabilitet - och hur du når bästa möjliga effektivitet.

  Finance & Performance Management Insights

  Insikt Digital agenda på ekonomiavdelningen – vad betyder det?

  I en värld där ekonomichefer behöver göra mer för mindre är digitalisering i ropet. Alla pratar om det. Alla säger att de behöver det. Men vad innebär digitalisering egentligen? Och vad betyder det för dig och din ekonomiavdelning?

  Insikt CFO:ns alla roller – hitta rätt i balansen mellan styrande, stödjande och kontrollerande

  En CFO behöver i stort sett vara en kameleont. Expert på att iklä sig olika roller anpassade för olika situationer – stödjande ena dagen, kontrollerande andra. Men hur lyckas man med övergångarna på ett välavvägt sätt (utan att framstå som Dr. Jekyll och Mr. Hyde)? Och hur skapar man mesta möjliga värde i organisationen längs vägen? Essensen i utmaningen handlar i slutändan om en förståelse för helheten, där alla delarna behövs.

  Guide Så navigerar du rätt i djungeln av affärssystem

  Varför kostar systemstödsprojekt ofta mer än vad kalkylen beskrev och varför tar projekten nästan alltid längre tid än vad som först uppskattats? Vi ger dig verktygen för ett lyckat införande - ladda ner guiden här.

  Insikt Öka förmågan till agil controlling i en föränderlig omvärld

  Dagens företag och myndigheter verkar i en miljö där förändring är vardag och förmågan att snabbt anpassa sig utgör en viktig konkurrensfördel. Inte minst behöver controlling-funktionen vara agil för att effektivt kunna hantera förändringar, ställa om processer och anpassa ekonomimodellen vid exempelvis omorganisationer eller förvärv för att snabbt nå önskade effekter. Hur effektivt är ditt företag på att anpassa sig till yttre och inre förändringar som påverkar controlling-funktionen?

  Insikt Den kompletta guiden till effektiv årsredovisning

  Lång tid har passerat sedan den tid då årsredovisningens främsta syfte var att hålla ägarna och övriga finansiärer av balansräkningen informerade om organisationens utveckling. För många organisationer är årsredovisningen idag inte bara en finansiell rapport, utan årets viktigaste kommunikationskanal till en bred skara intressenter. Vi guidar dig till en effektiv årsredovisning.

  Insikt KPI:er för en effektiv verksamhetsstyrning

  Det finns ett stort behov av att förstå och använda begreppet KPI på ett korrekt sätt. Många företag använder begreppet slentrianmässigt, vilket leder till missförstånd och att styrningen inte når den önskade effekten. Låt oss börja med att klargöra att ”alla KPI:er är nyckeltal, men alla nyckeltal är inte KPI:er”. I en studie genomförd av Acando, strategier för effektiv verksamhetsstyrning, kunde vi identifiera sju viktiga aspekter av en effektiv verksamhetsstyrning, där KPI:er har en central uppgift.

  Sourcing & Supply Chain Insights

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Erbjudande Finance and Performance Management

  Vet du vad som kännetecknar en modern ekonomifunktion? Vi stöttar er i alla delar och ser till att ni som ekonomifunktion har verktyg och processer på plats för att öka effektivitet och fokus på kvalitativt arbete.

  Erbjudande Sourcing and Procurement

  Maximerar ni nyttan av era inköp? Vi effektiviserar er verksamhet genom nya arbetssätt och rutiner vid inköp och upphandling.

  Hör gärna av dig!

  Vi är alltid intresserade av att höra mer om dina utmaningar.

  Ketti Dahlström Stockholm ketti.dahlstrom@acando.com +46 (0)73-082 54 98

  Eller vill du bli kontaktad?