Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Tema

  CFO Insights

  CFO Insights

  Lönsamhet, riskminimering, kostnadsreducering och avtalshantering. Listan kan göras lång över CFO:ns ansvarsområden, och det gäller att alltid ligga steget före för att hänga med i tiden av digitalisering. Vi guidar dig i balansen mellan strategisk innovation och stabilitet - och hur du når bästa möjliga effektivitet.

  Insikt Så upprättar du bättre inköpsavtal - en steg för steg-guide

  Hur optimerar man sina avtal vid större eller mindre inköp – och vilka avtalsmallar fungerar för de olika ändamålen? Vi listar sju framgångsfaktorer till bättre avtal.

  Insikt Lagen om offentlig upphandling – ett verktyg för bättre upphandlingar

  Lagen om offentlig upphandling (LOU) har fått omfattande kritik genom åren. Den har anklagats för att vara krånglig och byråkratisk, och att den leder till dyrare och mer tidskrävande upphandlingar. Men stämmer det verkligen? Om LOU tillämpas fullt ut, kan den tvärtom vara ett stöd för mer kostnadseffektiva och lyckade upphandlingar.

  Insikt Så vässar ni inköpen – en guide utifrån era förutsättningar

  Oavsett om inköpen utgör en stor eller liten del av era totala kostnader, och om ni jobbar strategiskt med inköpsprocessen eller har lagt det åt sidan, finns det alltid områden att se över. Vi guidar er till smartare inköp både genom enklare aktiviteter och mer tidskrävande åtgärder - helt utifrån er situation. Ladda ner guiden här.

  Insikt Når ni era uppsatta inköpsmål? Tvärfunktionella team kan vara den avgörande faktorn

  Som ansvarig för inköp i en organisation är det svårt att genomföra positiva förändringar på egen hand. Du behöver helt enkelt känna till vad kärnverksamheten efterfrågar och behöver för att kunna göra ett bra jobb. Det klassiska silo-tänket där alla fokuserar på sitt med limiterat meningsutbyte kanske fungerar kortsiktigt – men för att säkerställa kvalitet i inköp och avtal krävs en stor dos samarbete. Vi förklarar varför tvärfunktionella team är en framgångsfaktor.

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Erbjudande Finance and Corporate Management

  Vet du vad som kännetecknar en modern ekonomifunktion? Vi stöttar er i alla delar och ser till att ni som ekonomifunktion har verktyg och processer på plats för att öka effektivitet och fokus på kvalitativt arbete.

  Erbjudande Sourcing and Procurement

  Maximerar ni nyttan av era inköp? Vi effektiviserar er verksamhet genom nya arbetssätt och rutiner vid inköp och upphandling.

  Hör gärna av dig!

  Vi är alltid intresserade av att höra mer om dina utmaningar.

  Joakim Sjöholm joakim.sjoholm@acando.com +46 (0)73-082 53 77

  Eller vill du bli kontaktad?