Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Tema

  The future of Healthcare

  The future of Healthcare

  Vården är satt under hård press och digitaliseringen möjliggör lösningen på dagens och framtidens utmaningar. Men tekniken är bara en förutsättning - att få med det mänskliga perspektivet på resan är A och O för att skapa en framgångsrik vård. Vi djupdyker i det senaste inom hälso- och sjukvård, och vad som krävs för att nå en hållbar förändring.

  Insikt Nio grundläggande steg (som ofta missas) för en lyckad digitalisering av vården

  Vad är de grundläggande förutsättningarna för att digitaliseringen ska göra skillnad inom vården? Och varför går det så långsamt? Vi har sammanställt nio faktorer som kan upplevas som självklara, men som ofta missas i utvecklingsprojekt inom vården. Faktorer som krävs för att digitaliseringen ska bli ett verktyg som underlättar för medarbetarna, skapar värde för patienterna och samtidigt gagnar hela vårdsystemet. Ladda ner rapporten här.

  Studie Acando Strategy Execution Survey - Healthcare

  Internationella studier visar att strategiimplementering ligger högt upp på agendan hos ledare och chefer - men bara en liten del av alla strategier blir implementerade. Vi ville undersöka om svenska regioner och landsting uppvisade liknande utmaningar, och vilka faktorer som ansågs viktiga för framgångsrik strategiimplementering. Här presenterar vi resultaten från studien.

  Tidigare event Acando i Almedalen 2018 – Nycklarna till en framgångsrik digitalisering av vården

  Vi var på plats i Almedalen 2018 och bjöd in till både seminarium och mingel för att diskutera hur vi praktiskt går tillväga för att lyckas med en effektiv digitalisering av hälso- och sjukvården. Varför går det så långsamt? Och vad behövs för att skynda på utvecklingen – med rätt insatser? Vi har sammanfattat insikterna från eventet.

  Blogg

  Insikt Mer ”olydnad” och rejält ledarskap krävs för snabbare utveckling av vården

  Sveriges sjukvård och hur den kan bli bättre var självklart ett viktigt ämne under Almedalsveckan 2017. Här delar Lars Gustafsson, Fredrik Erbing och Clara Landahl med sig av sin sammanfattning av vad som egentligen sades under de många seminarierna och debatterna.

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Erbjudande Vi möjliggör en proaktiv hälso- och sjukvård

  Vi är med och realiserar en effektivare hälso- och sjukvård. Genom förståelse för individens behov och datadrivna insikter säkerställer vi att rätt problem prioriteras - och att lösningarna får verklig effekt.

  Tidigare event Ett friskare Sverige 2017

  Acando driver sedan 2016 initiativet Ett friskare Sverige - vårt sätt att som oberoende aktör bidra till hållbar förändring inom vården. Förra hösten höll vi en konferens där vi diskuterade hur vi kan minska sjukskrivningarna i samhället och i Almedalen anordnade vi en workshop som genererade kreativa förbättringsförslag. Nu i oktober var det dags igen, då vi under en eftermiddag bjöd in beslutsfattare med ansvar för medborgares och medarbetares hälsa till ett seminarium på temat preventiv vård och levnadsvanor.

  Hör gärna av dig!

  Vi är alltid intresserade av att höra mer om dina utmaningar.

  Fredrik Erbing fredrik.erbing@acando.com +46 (0)73-021 12 69

  Eller vill du bli kontaktad?