Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Martin Ekberg

  Träffa Martin Ekberg som jobbar i teamet Strategy and Transformation och är ansvarig för Acando Activitys skidresor och fotbollslag.

  Varför har du valt att engagera dig i Acando Activity?

  Jag är engagerad både i fotbollen och i den alpina delen av Acando Activity. När jag började på Acando tog jag kontakt med de som anordnade skidresor och frågade om jag fick vara med. Vi anordnade en resa till Madonna di Campiglio i Italien och efter detta har jag blivit en av huvudarrangörerna för resorna.

  Acandos fotbollslag startade jag tillsammans med en kollega. Vi pratade om att det vore kul att samlas kring fotbollen eftersom många anställda på Acando spelat tidigare. Vår första fotbollssäsong var 2017 och vi kom faktiskt tvåa i serien – med endast ett ynka poäng från förstaplatsen.  

  "Vårt fotbollslag vann nästan serien - redan under första säsongen"

  Vilka fördelar ser du med att engagera sig i hälsoaktiviteter på jobbet?

  Det är minst lika viktigt att träna och ta hand om hälsan, som att utmana sina idéer och tankar. För att bli en duktig konsult krävs att man kontinuerligt tränar både hjärnan och resten av kroppen, och det får jag möjlighet att göra genom Acando Activity.

  fotboll

  Hur uppkom ditt intresse för sport och vad är det bästa med sporten?

  Jag har spelat fotboll hela livet men karriären kulminerade med juniorallsvenskan. Sedan tog snowboardåkningen över helt. Jag testade att åka bräda redan när jag var sex år och har åkt väldigt mycket genom åren. Det jag framförallt gillar med både fotboll och skidåkning är att de är väldigt sociala sporter. Fotbollen ger dessutom träning i både kamratskap och ledarskap, och det alpina bjuder på en oslagbar miljö och härliga scenerier.

  "Vi behöver träning både av sinnet och kroppen för att bli bra konsulter"

  Har du någon minnesvärd anekdot från din tid som aktiv inom Acando Activity?

  Jag har en massa magiska minnen från den senaste alpresan som vi gjorde till Engelberg. Något som jag speciellt kommer ihåg från den resan var att en av kollegorna försov sig när vi skulle åka hem. Hon fick springa i pyjamas till tåget och åka hem i den.