Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Wilhelm Gatenbeck

  Träffa Wilhelm Gatenbeck som jobbar i teamet Finance and Corporate Management och arrangerar Acando Activitys golfaktiviteter.

  Varför har du valt att engagera dig i Acando Activity?

  Ganska snart efter att jag började på Acando fick jag höra om en golftävling som skulle hållas för medarbetarna. Och eftersom jag älskar att spela golf ville jag självklart vara med i tävlingen. Det var så jag blev involverad i golfen här på Acando.

   "Jag får chansen att skapa relationer med folk som jag annars inte skulle lära känna"

  Vilka fördelar ser du med att engagera sig i hälsoaktiviteter på jobbet?

  Framförallt att jag lär känna mina kollegor i en annan kontext. Det bidrar till en ny typ av gemensamskap som i sin tur gör att vi får lättare och roligare att jobba tillsammans. Dessutom får jag möjlighet att träffa kollegor som jag dagligen inte jobbar nära med och genom golfen har jag kunnat bygga mitt nätverk inom företaget.

  golf

  Hur uppkom ditt intresse för golf?

  Jag växte upp precis bredvid en golfbana, så det blev naturligt att spela på kvällar och helger. När jag och min bror var yngre brukade vi gå ut och spela golf efter skolan. Vi tävlade alltid och den som förlorade fick bädda den andres säng morgonen efter. Det tvingade mig att bli bättre eftersom jag så gärna ville slippa att bädda brorsans säng. Samtidigt började flera vänner spela golf och jag tyckte tidigt att det var en kul umgängesform där vi kunde tävla mot varandra trots att vi var olika duktiga, tack vare golfens handikappsystem. 

  "Alla medarbetare kan vara med på våra golftävlingar - och alla kan faktiskt vinna"

  Vad är det bästa med golf?

  Jag är sportroad överlag. Vad som skiljer golf från många andra sporter är att golfen erbjuder ett tävlingsmoment, en social dimension samt möjligheten att komma ut i naturen. På våra golftävlingar inom Acando Activity kan alla dessutom spela tillsammans, oavsett kunskapsnivå. Handikappsystemet gör att vem som helst kan vinna och det behöver alltså inte var den som är bäst som vinner i slutändan. Dock ligger fokus vid det sociala och våra golfdagar handlar främst om att umgås och tillsammans med kollegor göra något vi uppskattar vid sidan om arbetet. Därtill arrangerar vi även prova-på-dagar utöver våra tävlingar, för att försöka engagera så många av våra kollegor som möjligt. Under dessa dagar kan folk även ta med sig sina barn och det brukar bli väldigt trevligt.