Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

  Erik Lindeberg

  Träffa Erik som är Business Team Manager för ett utvecklarteam inom Dynamics 365.

  Varför valde du att börja jobba på Acando?

  Jag fick intrycket av Acando som ett företag med en intressant företagskultur med mycket kompetenta medarbetare. Dessutom tyckte jag att kundbasen verkade spännande och företaget känns innovativt.

  Vad har du gjort innan?

  Senast kom jag från Knowit, men jag har varit i konsultsvängen till och från i drygt 20 år. Jag har en bakgrund som systemutvecklare, men har på senare tid arbetat mycket med projektledning och ledning.

  Vilka förväntningar har du på den nya rollen?

  Jag förväntar mig ett bra driv med många spännande uppdrag som ska bemannas. Jag hoppas även att kunna stärka grupptillhörigheten i mitt team. Just nu är vi cirka 15 personer som sitter i lite olika uppdrag, både i projekt och förvaltning. Vi behöver bli ännu fler – våra utvecklare är väldigt uppbokade och eftertraktade.

  "I teamet kan vi arbeta tillsammans för att växa och göra bra saker"

  Vad hoppas du på att åstadkomma i ditt team?

  Jag hoppas på att skapa en miljö där vi kan kommunicera, mötas och stötta varandra. Genom riktigt teamwork kan vi hjälpa varandra att växa och göra bra saker tillsammans. Exempelvis måste vi hitta formerna för de juniora utvecklarna att bygga CV och bli mer attraktiva, så att de kan komma ut i arbetslivet på ett bra sätt. Där kan de mer seniora utvecklarna vara en bra hjälp. Jag tror även att juniorerna har mycket att lära de lite äldre medarbetarna. Det gäller att ha ett öppet sinne och ett prestigelöst förhållningssätt.

  Vi söker nya medarbetare till Eriks team!

  Vad tycker du kännetecknar en bra ledare/chef?

  En bra chef ska vara tillgänglig, lyhörd, uppmuntrande, rak, tydlig och framförallt ha ett intresse för sina medarbetare. Som chef vill jag gärna se att mina medarbetare får luft under vingarna. Där man trivs utvecklas man.

  Vad tycker du kännetecknar ett bra team?

  Till att börja med är det viktigt att känna varandra, och att känna till varandras styrkor och svagheter. Det skapar en trygghet och därmed bättre förutsättningar. En mix av ålder, kön och bakgrund skapar ofta en bra gruppdynamik.

  "Jag älskar att träffa folk och att lära mig något nytt av min omgivning"

  Vad får dig att vilja gå upp på morgonen?

  Jag har alltid tyckt att det är roligt att träffa folk och har en strävan att lära mig något nytt av de personer jag omger mig med. Jag känner att det finns ett härligt driv och en bra anda på kontoret. Dessutom tycker jag att det är stimulerande att omge mig av kompetenta kollegor. Jag gillar utmaningen med att få ut rätt personer på rätt uppdrag. Att få till den där rätta matchen blir enklare ju mer jag lär känna mitt team.

  Vad gör du på fritiden?

  Jag tycker om att vandra, åka längdskidor och att vara ute på sjön. Jag har tre söner på 22, 19 och 15 år, som jag försöker coacha och peppa i vardagen. Det är ett uppdrag så gott som något.