Cookie.

På acando.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt.

    Om Acando Trainee

    Vi utvecklar marknadens grymmaste konsulter med mindre än fem års erfarenhet – på tre år!

    Kombinationen av accelererat lärande och personlig utveckling hjälper oss att skapa marknadens bästa konsulter

    Acando är ett modigt bolag som inte är rädda för att sticka ut hakan och sätta höga mål. Kanske är det just tack vare detta som vi driver ett av marknadens bästa och mest populära traineeprogram. Vårt mål är att utveckla marknadens vassaste konsulter med mindre än fem års erfarenhet – på bara tre år.  

    Sedan 2005 har vi drivit vårt traineeprogram och tack vare kontinuerligt filande och förbättrande är vi nu mer stolta än någonsin över det vi erbjuder.  

    Välkommen till ett av marknadens bästa och mest populära traineeprogram

    Vi brinner för att accelerera talang! 

    Som trainee hos oss får du några av Sveriges absoluta topptalanger till kollegor. Du kommer att utvecklas både professionellt och som person tillsammans med extremt kompetenta, varma och härliga människor. Vi tror att den gemenskap och sammanhållning vi har i kombination med ett grymt ledarskap är något som gör oss speciella. Vi tror på heterogena grupper där alla ges möjlighet att bidra med sina tankar och infallsvinklar till olika problemställningar för bästa resultat. Vi tror att gemenskap och teamleveranser driver utveckling och accelererar talang.

    Vi vet hur viktigt inspirerande ledarskap är och därför är vi lika noggranna i ledarrekryteringarna internt som vi är i rekryteringen av våra nya traineekollegor. Hos oss garanteras du kompetenta, härliga och coachande konsultchefer men även en personlig fadder, en mentor och en handledare i konsultprojekten. Alla finns för att accelerera din personliga och yrkesmässiga utveckling.

     

    Se filmen om Acando Trainee

    En av våra traineer berättar om sin tid på traineeprogrammet.

    Programmets upplägg

    Acando Trainee är ett program som kombinerar erfarenheter och lärdomar i skarpa konsultleveranser, med noga utvalda utbildningar. Under programmets tre år levererar du som konsult precis som övriga kollegor på Acando. Men som trainee får du också utbildning och träning under programmets gång. 

    Två inriktningar

    Traineeprogrammet är uppdelat i två inriktningar – Digital och Consulting. Inriktningarna har samma basutbud av kurser kopplade till konsultmässighet, ledarskap och affärsträning men skiljer sig åt genom olika inriktningskurser samt även genom något olika roller och projekt hos kund.  

    Traineerna inom Consulting har ett stort fokus på vad vi kallar Business Acceleration – vilket kan innefatta såväl rena verksamhetsprojekt som digitala transformationer med fokus på verksamhetens behov. Deras spetskurser är inriktade på strategi, retorik samt att bygga business case. Traineerna inom Consulting kan antingen bli generalister, som till exempel projektledare inom transformationer tvärs både verksamhet och IT, eller specialister inom exempelvis supply chain, mål- och ekonomistyrning, IT-styrning, processutveckling och strategisk transformation/förändringsledning.

    Traineerna inom Digital brinner för digitalisering och hur våra kunder kan digitalisera sina verksamheter genom de senaste teknologierna. Deras inriktningskurser innefattar till exempel IoT, produktägarskap och digitala arbetsplatser. Traineerna inom Digital kan arbeta som generalister, som både arbetar med rådgivning såväl som ledning och realisering av nya digitala verktyg, eller djupdyka inom områden såsom agila metoder och teknisk projektledning, analytics, Microsoft Dynamics och cyber security. 

    Oberoende av vilken inriktning du väljer inom Acando Trainee kommer kombinationen av skarpa uppdrag och vassa utbildningar driva en kraftfull utveckling för dig, både på ett professionellt och personligt plan.

    Acando Trainee i korthet